11. ULUSLARARASI ETİK ZİRVESİ

11. Uluslararası Etik Zirvesi Başarıyla Gerçekleşti

11. Uluslararası Etik Zirvesi, 8 Ekim 2024 tarihinde Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşti. “Etik Ufuklara Seyrüsefer” temasıyla düzenlenen zirvede, iş dünyasının karşı karşıya olduğu çoklu riskler ve bu zorluklara karşı etik ilkelerin önemi ele alındı.

Zirvede, etik değerlerin iş dünyasında sürdürülebilirliği ve kurumsal dayanıklılığı nasıl artırdığına dair yeni perspektifler sunuldu. 17 uzman konuşmacı, panelist ve moderatör, katılımcılara farklı bakış açıları kazandırarak, uyum politikalarının kurumların geleceği üzerindeki etkilerini tartıştı. Gün boyunca düzenlenen paneller ve fireside sohbetleri, uluslararası ve ulusal iyi uygulama örneklerini katılımcılarla buluşturdu.

Etik değerlerin “Kuzey Yıldızı” olarak işlev gördüğü bu dönemde, zirve, kurumsal dönüşümün ve iş dünyasında etik liderliğin yol haritasını çizmek için önemli bir platform sundu. Etik ve uyum politikalarının şirket kültürüne entegrasyonu, sadece güvenli sulara ulaşmayı değil, aynı zamanda iş dünyasında uzun vadeli başarıyı sağladığı anlatıldı.

Nerde

Hilton Istanbul Bosphorus

Ne Zaman

8 Ekim 2024

Konuşmacılar

Ahmet Çimenoğlu
Vanessa Hans
Thierry Hoppe
Richard Bistrong
Onur Ataoğlu
Lena Diesing
Jelena Madir
Eray Akdağ

SPONSORLAR

ANA SPONSOR

PLATİN SPONSOR

ALTIN SPONSOR

STRATEJİK ORTAK

STANT

ULAŞIM SPONSORU

Sponsorluk Dosyası

VİDEOLAR

Program

8 Ekim 2024

AÇILIŞ KONUŞMASI

Menteş Albayrak, Etik ve İtibar Derneği (TEİD), Yönetim Kurulu Başkanı

“ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARIN ETKİSİ” YEREL PAZARLARDA İŞ ETİĞİ YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI

Günümüz ekosisteminde, uluslararası kurum ve örgütlerin girişimleri ve faaliyetleri sayesinde yerel pazarlarda önemli ölçüde gelişim ve değişimler gözlemlenmektedir. Uluslararası kurum ve örgütler, yerel pazarlara genellikle tek başına erişilmesi zor olan kaynakları, uzmanlıkları ve ilişki ağlarını sağlayarak ekonomik büyümeyi, altyapı iyileştirmelerini ve küresel pazarlara daha fazla erişimi mümkün kılmaktadır. Bu tür girişimlerin en büyük faydası, yerel işletmelerin daha etik, rekabetçi ve sürdürülebilir hale gelmesini sağlayacak en iyi uygulamaları ve standartları teşvik etmesidir. Bu doğrultuda, coğrafya ve kültürel öğelerden bağımsız ortak zorlukların tartışılacağı panelimizde birbirinden değerli konuşmacılar yer alacaktır.

KONUŞMACILAR
Jelena Madir, EBRD, Baş Uyum Yetkilisi, Genel Müdür
Vanessa Hans, Basel Institute on Governance Özel Sektör Başkanı


MODERATÖR
Banu Özyalçın, Siemens Türkiye Bölgesel Uyum Yöneticisi, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi

REKABET HUKUKUNA UYUM: PİYASALARIN KORUYUCUSU MU YOKSA KÜLFETLİ BİR HUKUK ALANI MI?

Rekabet otoritelerinin küresel çapta faaliyetlerini arttırmalarının sonucu olarak rekabet hukukuna uyum her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Karteller ve diğer rekabete aykırı davranışların peşine düşmek Rekabet Kurumu dahil olmak üzere dünya genelindeki rekabet otoritelerinin öncelikleri arasında yer almaya devam etmektedir. Uyum direktörleri ve yöneticiler için asıl zorluk, işletmenin rekabet hukukuna uyumlu kalmasını sağlarken giderek karmaşık ve rekabetçi hale gelen iş ortamında büyüme fırsatlarının takibini sürdürebilmektir.

KONUŞMACI
Ninette Dodoo, Freshfields Bruckhaus Deringer, Ortak

MODERATÖR
Dr. M. Fevzi Toksoy, ACTECON Yönetici Ortak

ETİK DEĞERLER VE KÂR: ÇATIŞMA MI, SİNERJİ Mİ?

Bu panelde, iş dünyasının liderleri etik değerler ile kârlılık arasındaki dinamikleri inceleyerek, etik ilkeler ve finansal hedeflerin çatışıp çatışmadığını veya uyum içinde nasıl bir arada çalışabileceğini tartışacaklar. Panelde ayrıca Türk iş dünyasında etik liderlik, uyum programlarının hayata geçirilmesi ve şirketlerin etik değerlerini koruyarak rekabetçi kalmalarını sağlayacak stratejiler üzerinde derinlemesine fikir alışverişinde bulunulacak.

KONUŞMACILAR
Ahmet Çimenoğlu, Koç Holding Baş Ekonomisti, Yapı ve Kredi Bankası Denetim Komitesi Başkanı
Billur Demet Atan, Zorlu Holding Denetim Grup Başkanı


MODERATÖR
Fikret Sebilcioğlu, Cerebra Forensic & Integrity, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi

YOLSUZLUKTAN UYUMA UZANAN YOLCULUKTAN NELER ÖĞRENEBİLİRİZ?

Bistrong, yolsuzluktan uyuma doğru olan yolculuğunu anlatarak, etik karar verme süreçlerine dair farkındalık ve duyarlılık kazandırmayı amaçlıyor. Bu interaktif söyleşi sırasında Bistrong’a TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Umut Turan eşlik edecek ve uyum beklentileri ile ticari gerçeklikler arasındaki bazı farkları da kapatmaya yardımcı olmayı planlıyorlar.

KONUŞMACI
Richard Bistrong, Front-Line Rüşvetle Mücadele, CEO, Geçmiş Rüşvet Hükümlüsü

MODERATÖR
Umut Turan, SOCAR Türkiye Uyum Grup Koordinatörü, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi

SORUMLU İŞ DAVRANIŞLARININ UFUKLARI

Panelde, “Sorumlu Şirket Davranışı”nın ne olduğu ve “Etik, Uyum ve İtibar” üçlemesinin neden önemli olduğu konuları değerlendirilecektir. Bu konular ele alındıktan sonra, OECD’nin bu alandaki rehberinde öne çıkan başlıklara değinilecektir. Panelde, bu yaklaşımın şirketlerin finansal yapısı üzerinde çok önemli etkisi olan itibarı üzerindeki etkileri vurgulanacak ve dikkat çekici örnekler paylaşılacaktır. Ayrıca, dünyada öne çıkan uluslararası iyi örnekler ve panelistlerimizin temsil ettiği ulusal iyi örnekler tanıtılarak, izleyicilerin bu alanda bilgi ve farkındalıklarını artırmak hedeflenecektir. Şirketlerin bu tür uygulamaları daha da geliştirmesi konusunda kendilerine destek olmayı amaçlayan panel, bu alanda yüksek skorların finansman gibi avantajlarını da paylaşmayı amaçlamaktadır.

KONUŞMACILAR
Lena Diesing, Ekonomik İşbirliği ve Geliştirme Teşkilatı – (OECD), MENA ve Türkiye Programı Sorumlu İş Yönetimi Yöneticisi
Onur Ataoğlu, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı
Thierry Hoppe, Danimarka İstanbul Baş Konsolosu


MODERATÖR
Eray Akdağ, Borusan Holding Kamu Politikaları ve Kurumsal İlişkiler Direktörü, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi

G20 ÜLKELERİNDE DÜRÜSTLÜK VE UYUM ALANINDA ZORLUKLAR VE FIRSATLAR

Dürüstlük ve Uyumun rolü, yolsuzlukla mücadele ve antitrust odaklı bir gündemden, öngörülemeyen zorluklarla başa çıkmak ve belirsizlik ortamında acil durumları yönetmek için daha bütüncül bir yaklaşıma evrilmiştir. Özel sektör, uluslararası organizasyonlar, akademi ve STK’lar dahil olmak üzere tüm paydaşların iş birliği ihtiyacı kritik hale gelmiştir. Bu bağlamda, Deloitte Direktörü ve B20 Brezilya Dürüstlük ve Uyum Çalışma Grubu Bilgi Ortağı Priscilla Moraes, uluslararası senaryoya dair genel bir bakış sunacak ve daha iyi bir geleceği şekillendirmemize yardımcı olacak başarı hikayelerini paylaşacak.

KONUŞMACI
Priscilla Moraes, Deloitte Brezilya Direktörü ve B20 Brezilya Dürüstlük ve Uyum Çalışma Grubu Bilgi Ortağı

MODERATÖR
Özlem Ulaş, Deloitte Türkiye Risk, Regülasyon ve Suistimal İncelemeleri Ortağı
Deloitte Türkiye Etik Lideri

Speakers
0
Tickets
0
Sponsors
0
Sessions
0
Time is running out

Book your ticket.

00
Dys
:
00
hrs
:
00
min
:
00
sec
what they say

our Testimonials.

 testimonial image
 testimonial image
 testimonial image

Cum luna manducare, omnes historiaes magicae fortis, brevis lanistaes. Eheu, nobilis agripeta! Teres, pius animaliss foris imperium de.

Sarah Rose - Our Customers

This is due to their excellent service, competitive pricing and customer support. It’s throughly refresing to get such a personal touch.

Kevin Martin - Our Customers

Pes rusticus brabeuta est. Pol, talis lapsus! Contencio de fidelis palus, transferre brodium! Germanus, varius decors aliquando gratia de.

Jesscia Brown - Our Customers
CLICK HERE TO WATCH OUR PROMO

WE HAVE TOP EXECUTIVE AND START UP HERE.

event album

Photo Gallery.

Our Pricing

Event Packages.

BASIC PASS

$29.00

Our Pass Price Excluding 20% VAT
Regular Seating
Comfortable Seat
Coffee Break
One Workshop
Certificate

SILVER PASS

$39.00

Our Pass Price Excluding 20% VAT
Regular Seating
Comfortable Seat
Coffee Break
One Workshop
Certificate

GOLD PASS

$49.00

Our Pass Price Excluding 20% VAT
Regular Seating
Comfortable Seat
Coffee Break
One Workshop
Certificate
Our blog posts

News & Articles.

Posts not found

book your seats

reserve your seat.